Catedra nursing

Catedra Nursing este una din catedrele de bază în instruirea viitorilor specialişti medicali vocaţionali, orientată spre:
1.Realizarea eficientă a procesului educaţional în conformitate cu cerinţele şi regulamentele în vigoare;
2.Îmbinarea armonioasă a cunoştinţelor teoretice, capacităţilor individuale cuabilităţi de specialitate şi pedagogice în realizarea instruirii elevilor pentru a pregăti: asistenţi medicali, asistenți medicali în urgențe, moaşe, asistenţi medicali în diagnostic de laborator, asistenți farmaciști.
Catedra Nursing este formată din profesori cu o bogată experienţă profesională,deţinători de grade didactice şi categorii în specialitate. Dispune de săli de simulare şi cabinete bine dotate pentru activitatea practică, necesare pentru a forma competenţe şi abilităţi viitorilor specialişti în îngrijirea pacienților.
Rolul catedrei constă în optimizarea, monitorizarea şi evaluarea calităţii procesului de instruire la unitățile de curs Nursing general, Îngrijiri generale în urgențe medicale, Tehnici de îngrijiri și investigații medicale, Nursing individualizat,Îngrijiri specifice în urgențe medicale, Îngrijiri paliative, vizând formarea competenţelor ce se bazează, cu preponderenţă, pe aplicarea tehnologiilor informaţionale actuale, pe aspectul comunicativ şi metode moderne de promovare a sănătăţii și a îngrijirii pacientului.

Avatar Palamari Larisa

Palamari Larisa

Șefa Catedrei Nursing
069178258

Noutăți

Vezi arhiva

Zilele Catedrei

Vezi arhiva
30 noiembrie, 2020

Viața nu se explică, ci se trăiește

În cadrul Zilelor catedrei, echipa de voluntari în îngrijiri paliative „Speranța”, formată din elevi care își fac studiile la calificarea Asistent medical gr.103, 104, 203, au…