,,Eugen Doga – compozitorul sufletelor româneşti”

Primăvara în Moldova își potrivește primii pași în ritmul tandru al celor mai frumoase valsuri scrise vreodată. Simbolic și total neîntâmplător, în această zi s-a născut cel care ne-a arătat frumusețea lumii prin muzica sa, cel care a arătat frumusețea plaiului nostru întregii lumi.
Contemporan al unor epoci demult apuse, Eugen Doga a compus piese muzicale valoroase ce dăinuiesc și sunt îndrăgite de toate generațiile.
Maestrul Eugen Doga dezvăluie tainele călătoriei sale muzicale încă de la primele atingeri ale clapei albe a pianului. Într-un gest nevinovat, însă plin de semnificație, el a descoperit „do major”, un acord ce avea să devină esența și programul său de viață.
Printre capodoperele sale se numără simfonia, cantatele „Primăvara omenirii” și „Curcubeul alb”, precum și numeroase compoziții pentru teatru, film și muzică de cameră. Eugen Doga a compus muzică pentru peste 200 de filme, a creat romanțe și cântece pentru copii, lăsând o amprentă inconfundabilă în peisajul muzical național și internațional.
Distins cu Premiul de Stat și decorat cu ordine și distincții prestigioase, precum „Ordinul Republicii”, Eugen Doga este, fără îndoială, unul dintre cei mai influenți și apreciați compozitori ai secolului trecut.
Celebrul său vals „Gingașa și tandra mea fiară” a fost inclus de către UNESCO în lista capodoperelor muzicale ale secolului trecut, confirmându-i astfel prestigiul și talentul incontestabil.
Centrul de excelență în medicină și farmacie ,,Raisa Pacalo” în cadrul Centrul în Domeniul de Educației Continuă, filială Bălți, valorifică figurile emblematice ale spațiului românesc prin expoziția metodistei Valentina Cucereavîi: ,,Eugen Doga – compozitorul sufletelor româneşti”.