Explorând drumurile ,,Managementul Serviciilor de Sănătate”

Ne bucurăm să împărtășim cu voi o parte din călătoria noastră în domeniul educației continuă la ,,Centrul în Domeniul Educației Continuă, CEMF ,,Raisa Pacalo”.
În perioada 15.01-09.02.2024, am avut oportunitatea de a participa la modulul ,,Managementul serviciilor de sănătate”, destinat vice-directorilor nursing, asistenților medicali principali, șefe și coordonatoare.
Această călătorie ne-a deschis perspective noi și ne-a oferit instrumentele necesare pentru a gestiona serviciile de sănătate într-un mod mai eficient și mai empatic.
Într-o lume în continuă schimbare, este crucial să adoptăm tehnologii care să faciliteze transmiterea eficientă de informații și să mențină interacțiunea cu pacienții. Am învățat că implementarea unui software adecvat poate contribui semnificativ la colectarea și organizarea datelor, sporind eficiența și calitatea serviciilor noastre.
Autocontrolul nostru și exemplele celor cu mai multă experiență în domeniu au fost puncte de referință în această călătorie.
Rolul de manager în domeniul sănătății nu este deloc ușor, însă ne oferă oportunități unice de auto-cunoaștere și dezvoltare personală și profesională.
Pentru a obține rezultate de succes, este esențial să ne dezvoltăm și să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare, să ascultăm activ, să ne gestionăm timpul eficient, să luăm decizii înțelepte și să implementăm tehnici și ideea de a pune în aplicare concepte și metode pentru a asigura o experiență pozitivă și satisfăcătoare pentru clienți, pacienți.
Suntem profund recunoscători profesorilor și echipei care ne-au ghidat și care ne-au călăuzit în această perioadă de studii. Contribuția și dedicarea lor ne-au inspirat și ne-au motivat să atingem noi culmi în domeniul nostru, au fost fundamentali în procesul nostru de învățare și dezvoltare.
Împreună, continuăm să aducem îmbunătățiri semnificative în sectorul sănătății și să creăm un mediu propice pentru evoluția profesională a tuturor.
În numele întregii echipe de asistente medicale superioare șefe la modulul ,,Managementul serviciilor de sănătate”, dorim să exprimăm o profundă recunoștință și sincere mulțumiri pentru instruire , pentru oportunitatea de a participa la acest program remarcabil organizat de Centrul în domeniul educației continuă, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie,,Raisa Pacalo” , directoare Mariana Negrean.
Suntem recunoscători doamnei Galina Galit , șefa secție Centrul în domeniul educației continuă, pentru eforturile sale de a asigura succesul acestui program și pentru susținerea neîntreruptă pe parcursul desfășurării acestuia.
De asemenea, dorim să transmitem sincere mulțumiri instituțiilor IMSP Institutul de Medicină Urgentă , IMSP Clinica Universitara de AMP a USMF ,,Nicolae Testemitanu” , Institutul Mamei și Copilului , Centru Național de Transfuzie a Sângelui , Medpark International Hospital , Spitalul Sfântul Arhanghel Mihail care ne-au primit în practică și totodată doamnelor coordonatoare pentru îndrumare și sprijinul lor constant.
Cu recunoștință și respect Aliona Holostenco Olga Cernean Cristina Turcan Elena Brenister Tamara Tiron Liliana Zubco Ana Postolachi Silvia Cosneanu Natalia Gorea Elena Diviza Crutaia Maria Victoria Botnari Natalia Dogot Oxana Ciobanica Диана Михайлова