Masă rotundă: „Somnul fiziologic – componenta vieții fiecărui om”

Somnul este un proces fiziologic natural, o stare specială de conștiință, caracterizat printr-un răspuns redus la lumea exterioară, activitate specifică a creierului și încetinirea funcțiilor vieții organice (ritm respirator, ritm cardiac, relaxare musculară etc.
Somnul insuficient afectează funcționarea anumitor zone ale creierului, care drept rezultat cauzează probleme cu viteza reacției, dificultate în formularea gândurilor, pot apărea probleme de vedere. Oboseala creierului se transformă într-un morman de consecințe negative.
Pe data de 7.04.2022 doamna Maria Iustin împreună cu membrii catedrei a organizat masă rotundă pentru cadrele didactice cu subiectul Somnul fiziologic – componenta vieții fiecărui om. Ca invitat la activitate a fost domnul V. Vovc, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, șef catedră Fiziologia omului și Biofizică USMF,,N.Testemițanu”, conducător științific al Centrului de Somnologie INN ,,D. Gherman”.
Activitatea a avut ca scop promovarea modului sănătos de viață și elucidarea rolului somnului în viața omului. Somnul ocupă o treime din viață. Somnul este o garanție a sănătății. Un somn adecvat contribuie la succesul în viața profesională și personală.