Săptămâna Națională de Voluntariat – îngrijiri paliative.

În cadrul ediției a XI-a a Săptămânii Naționale de Voluntariat, 02-08.10.2017, echipa de voluntari „Speranța” formată din elevi, care își fac studiile la CEMF „Raisa Pacalo”, calificarea Asistent medical, au organizat o acțiune de voluntariat pentru avordarea îngrijirilor paliative pacienților aflați în IMSP Spitalul Clinic Muncipal Nr. 4, secțiile de îngrijiri paliative.

Obiectivul acțiunii de voluntariat este propagarea valorilor general-umane și acordarea îngrijirilor paliative conform standardelor însușite pe parcursul studiilor în CEMF „Raisa Pacalo”.

Vizita a avut loc pe data de 02.10.2017, orele 1600 – 1800, perioada în care echipa de voluntari a participat la alimentația bolnavilor, schimbarea lenjeriei de corp și de pat, efectuarea igienei corporale, cât și plimbarea în curtea spitalului a bolnavilor cu regim liber. Voluntarii cu experiență și cunoștințe mai aprofundate în materie (anul II și anul III de studii), au participat la administrarea medicamentelor prescrise, fiind ghidați de personalul medical de gardă.

Participarea voluntarilor în îngrijirea bolnavilor este întotdeauna binevenită, deoarece volumul de lucru în secție este destul de mare. Asistenții medicali cu experiență din secție de îngrijiri paliative contribuie la dezvoltarea competențelor specifice a viitorilor specialiști din domeniu.
Ca rezultat, această vizită repetat a convins membrii echipei de voluntari, că acordarea îngrijirilor calitative depinde în mare masură de competențele formate în cadrul orelor teoretice și practice, ceea ce îi va face pe elevi mai perseverenți și mai motivați pe perioada studiilor.