Ziua lui Dragobete

Pe 24 februarie, în ziua când Biserica Ortodoxă sărbătorește Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, spiritualitatea populară consemnează ziua lui Dragobete.

Dragobetele este ziua în care începe primăvara, este o zi dedicată dragostei şi fertilităţii. De aceea i se mai spune si „cap de primavara”. Probabil ca luna februarie era considerată lună de primavară, iar ziua de 24 era începutul anului agricol. Este momentul în care natura se trezeşte, păsările îţi caută cuiburi, iar oamenii, în special tinerii, intră si ei în rezonanţă cu ea.

Elevii secţiei de învăţămînt nr.2 a Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo” îndrumaţi de şef secţie Tatiana Criţcaia au prezentat, un relevant program artistic cu genericul De dragoste, cu dragoste, de Dragobete…

Elevii au pus în discuţie tradiţiile româneşti legate de Dragobete, care sunt tradiţiile specifice sărbătorii, încercând astfel să dovedească că această zi este importantă pentru noi. Dansul şi voia bună sunt coordonatele principale a acestei zile deosebite.