Afganistan – pe viaţă şi pe moarte. O rană deschisă pînă–n prezent

Afganistan – pe viaţă şi pe moarte.
O rană deschisă  pînă–n prezent

La  secţia de învăţămînt nr.6 a fost petrecută şedinţa secţiei cu elevii anului I, dedicată aniversării a 25 ani de la retragerea contingentului limitat al trupelor militare din Afganistan cu genericul „Afganistan – pe viaţă şi pe moarte. O rană deschisă  pînă –n prezent”.

Elevii ghidaţi de către profesoara de istorie Guja Veronica au prezentat un colaj de date istorice al acestui eveniment şi un recital de poezii şi cîntec. La şedinţă a fost  invitat Domnul Cireş Mihai, participant în luptele din Afganistan, care s-a împărtăşit cu amintirile. Activitatea s-a finisat cu un moment de reculegere.

La şedinţa secţiei au fost  menţionaţi elevii anului I, participanţi la Olimpiada zonală la disciplinile de cultură generală, care au ocupat locuri de frunte. Elevii au fost felicitaţi de către directorul adjunct clinic al Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie “Raisa Pacalo” doamna Negrean Mariana şi preşedintele sindicatelor elevilor doamna Galemba Stela, care le-au oferit Diplome a Colegiului şi cîte un premiu bănesc.