Training: „Rolul autoaprecierii în cariera profesională”

Pe data de 06.04.2022 în cadrul Zilelor catedrei Discipline clinice specializate cadrele didactice R. Friptu și V. Gamureac în colaborare cu doamna L. Șchiopu au realizat pentru cadrele didactice trainingul Rolul autoaprecierii în cariera profesională.
Imaginea de sine sau „cum ne vedem”, se referă la modul în care ne percepem propriile noastre caracteristici fizice, emoționale, cognitive, sociale și spirituale.
Modul în care ne percepem depinde de gradul de autostimă pe care îl avem. Astfel, dacă ne acceptam pe noi înșine, dacă ne apreciem pentru ceea ce facem bine – avem autorespectul si încrederea în sine, dacă acceptăm că avem și slăbiciuni fără să ne criticăm în permanență pentru ele – aceasta constituie baza toleranței față de sine și, implicit, față de alții – putem trăi confortabil din punct de vedere emoțional.
Scopul activității a fost elucidarea rolului autoaprecierii în carieră. Imaginea de sine ne influențează comportamentele. Când ai o imagine de sine bună îți poți îndeplini obiectivele pentru că, aceasta îți dă entuziasm și energie, iar obstacolele sunt percepute ca provocări ce trebuiesc depășite. O imagine de sine bună te face sa relaționezi armonios cu ceilalți, să obții performanțe profesionale, succes social etc.