Ziua Internațională a Asistentului Medical

Anual la 12 mai este sărbătorită Ziua Internațională a Asistenților Medicali.
Genericul anului 2024 este ,,Asistenții noștri-Viitorul nostru, Puterea economică a îngrijirilor medicale”
Sanduța Ludmila și Frei-Musteața Eugenia din cadrul CDEC, membrele catedrei de Nursing, CEMF ,,Raisa Pacalo” au venit cu înalte aprecieri și profundă recunoștință celor peste 23 mii de asistenți medicali care activează în Republica Moldova – pentru profesionalism, responsabilitate, compasiune, devotament și solidaritate.

Mult stimați Asistenți Medicali!
Întreaga lume marchează anual, în data de 12 mai Ziua Internațională a Asistentului Medical, fiind și un omagiu adus celebrei Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.
O profesie nobilă de activitate medicală, consiliere şi informare cu multă responsablitate, fiind și un prilej în plus de a accentua munca și aportul pe care îl au asistenții medicali în menținerea unei societăţi sănătoase.
Prin competență și demnitate profesională activați neobosit și acordați asistență medicală de înaltă performanță fiecărui pacient!
Vă mulțumim pentru că sunteți lumina, ghid în cele mai dificile momente și pentru că vă dedicați viața pentru a îngriji de alții.
Vă adresăm sincere felicitări de Ziua Internațională a Asistentului Medical.
La mulți ani și recunoștință eternă pentru munca voastră vitală!

Semnează Sanduța Ludmila , Frei-Musteața Eugenia și formabilii modulului ,,Îngrijiri medicale la domiciliu”