Ai grijă de Inima Ta!

Ziua Mondială a Inimii este celebrată anual pe 29 septembrie, cu scop de a spori gradul de conștientizare a populației prin maladiile cardiovasculare, scopul primordial fiind de a reduce nivelul de morbiditate și mortalitate la nivel global. Anual se înregistrează la nivel mondial peste 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creștere, astfel, scopul țintă este de a promova în masă măsurile de profilaxie nespecifice tuturor categoriilor din populație.
Astfel, elevii Centrului de excelență în medicină și farmacie ,,Raisa Pacalo” din grupa academică 534, calificarea Asistent medical, coordonați de profesoara de discipline igienice Gribincea Beatricia și medicul epidemiolog Marinescu Tatiana din cadrul IMSP SCM ,,Gheorghe Palade” au realizat activitatea de informare în rândul pacienților privind combaterea factorilor de risc dirijabili în apariția și dezvoltarea maladiilor cardiovasculare.
În această ordine de idei, încurajăm și promovăm ca populația să-și schimbe modul și stilul de viață pentru a crește calitatea anilor trăiți. Astfel de activități de informare și comunicare vin să bată alarma și să ajute la luarea și schimbarea deciziilor sănătoase în viața de zi cu zi!
Catedra Discipline igienice, paraclicnice și epidemiologie.