Aspecte nutriționale a reabilitării post COVID-19

Anual ziua de 16 octombrie este consemnată ca Ziua Mondială a Alimentației. Tradițional, în această zi, Catedra Discipline paraclinice, igienice și epidemiologie a Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo” abordează diverse subiecte în conformitate cu actualitatea cotidiană și recomandările OMS. În aceste an, în plină pandemie, când deja sunt afectați grav și tinerii, viitorul acestei lumi, ne-am propus să atenționăm asupra unor probleme de reabilitare post-COVID-19.Procesul de recuperare al organismului post COVID-19 este un proces de lungă durată și încă incomplet studiat, neelucidat. Medicina încă nu poate să prognozeze și să stabilească intervale de timp precise necesare organismului pentru o restabilire completă. Reabilitarea post COVID-19 trebuie să fie abordată complex. Alimentația și suplinirea deficitelor nutriționale fiind elemente-cheie în recuperare.  Cadrele didactice și elevii au participat la webinar-ul Aspecte nutriționale a reabilitării post COVID-19 pe 18 octombrie 2021, moderat de către Natalia Guțu, șef catedră Discipline paraclinice, igienice și epidemiologie.