Departamentul Sport, Sănătate și Mediu

În inima fiecărei instituții de învățământ stă angajamentul față de dezvoltarea armonioasă a elevilor săi. La Centrul de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”, suntem dedicați nu doar formării academice, ci și promovării unui stil de viață sănătos și echilibrat. Departamentul de Sănătate, Sport și Mediu este un pilon al comunității noastre, unde valorile precum implicarea, colaborarea și bunăstarea se împletesc pentru a crea o atmosferă propice pentru creșterea și dezvoltarea fiecărui elev.

Cluburile de volei din cadrul instituției noastre sunt o manifestare a spiritului nostru activ și competitiv. Acestea oferă elevilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile sportive, precum și de a crea legături puternice între colegi și antrenori.

Clubul de Volei Juniori este un loc unde pasiunea pentru acest sport se transformă într-o călătorie de autocunoaștere și perfecționare. Prin antrenamente regulate, elevii noștri nu doar că își îmbunătățesc tehnica și aptitudinile fizice, ci și învață valori esențiale precum disciplina, responsabilitatea și fair-play-ul. Ei devin parte a unei echipe unite, în care fiecare individ contează și contribuie la succesul colectiv. Echipele noastre de volei ne aduc renume prin câștigarea meciurilor organizate cu alte instituții. Prin intermediul acestor cluburi, ne propunem să promovăm nu doar activitatea fizică și sănătoasă, ci și valorile de colaborare, determinare și spirit competitiv sănătos. Încurajăm pe fiecare elev să își găsească pasiunea și să se implice activ în activitățile extracurriculare, pentru a-și dezvolta abilitățile sociale și emoționale, alături de cele fizice.

Pe lângă implicarea noastră în activitățile sportive, suntem mândri să subliniem și angajamentul nostru față de mediul înconjurător și sănătatea comunității noastre. De-a lungul anului de învățământ, membrii Consiliului Elevilor se implică activ în inițiative ecologice și acțiuni de promovare a sănătății.

În cadrul acestor activități ecologice, elevii noștri au oportunitatea de a învăța despre importanța conservării mediului înconjurător și de a contribui la protejarea acestuia. Prin campanii de colectare selectivă a deșeurilor, acțiuni de plantare a copacilor sau curățenia terenurilor din jurul insittuției, ne asigurăm că educația noastră depășește granițele grupelor academice și că elevii noștri devin cetățeni responsabili și conștienți.

Cu bucurie și mândrie, suntem încântați să aducem în prim-plan un eveniment deosebit, care a pus în valoare angajamentul nostru față de sănătate și comunitate: Maratonul pentru Sănătate organizat în colaborare strânsă între Consiliul Elevilor și cămine.

Acest maraton nu a fost doar o simplă competiție sportivă, ci un simbol al unității și colaborării din cadrul instituției noastre. Elevii din toate grupele și căminele s-au unit într-o zi plină de energie și entuziasm pentru a promova un stil de viață activ și sănătos. Cu fiecare pas, am reușit să arătăm că suntem o comunitate puternică și solidară, dedicată binelui comun și valorilor sănătoase.

Maratonul a fost o ocazie perfectă pentru elevii noștri să își pună la încercare rezistența și să-și demonstreze determinarea în atingerea obiectivelor personale. Prin participarea la acest eveniment, fiecare elev și-a arătat angajamentul față de propria sănătate și față de comunitatea din care face parte.

Prin intermediul acestui maraton, am transmis un mesaj puternic către întreaga comunitate și către lumea din jurul nostru: că sănătatea și bunăstarea noastră sunt priorități fundamentale și că suntem hotărâți să ne implicăm activ în promovarea acestor valori. Astfel, Maratonul pentru Sănătate rămâne un moment deosebit în istoria noastră și o sursă de inspirație pentru viitoarele generații de elevi.

Cu entuziasm și colaborare, Consiliul Elevilor și căminele noastre au inițiat o tradiție minunată de a organiza „Starturi Vesele” la începutul fiecărui semestru.

Aceste evenimente sunt o ocazie specială pentru a întâmpina fiecare nou început cu bucurie și optimism. Prin activități pline de energie pozitivă, jocuri distractive și momente de conectare între elevi și cadrele didactice, Starturile Vesele devin un ritual care îmbină distracția cu pregătirea pentru un semestru de succes.

Organizate în spiritul comunității și al colaborării, aceste evenimente nu numai că aduc un zâmbet pe chipurile tuturor participanților, dar și creează legături puternice între membrii instituției noastre. Fiecare elev, fiecare cadru didactic și fiecare membru al personalului implicat se simte parte dintr-o echipă unită și susținătoare.

Prin intermediul Starturilor Vesele, ne asigurăm că fiecare început de semestru este marcat nu doar de entuziasmul pentru învățare, ci și de spiritul de comunitate și de sprijin reciproc. Astfel, reușim să creăm un mediu în care fiecare elev se simte încurajat și pregătit să își atingă potențialul maxim. Starturile Vesele rămân astfel un moment așteptat și apreciat de întreaga noastră comunitate, reprezentând un mod minunat de a sărbători începuturile și de a întâmpina fiecare zi cu optimism și bucurie.