Dezvoltarea competenței digitale la elevi prin parteneriat cu instituțiile medicale

Competențele TIC, pe care elevii programului de formare profesională Obstetrică le-au dobândit și dezvoltat în cadrul instruirii, joacă un rol important în pregătirea tinerilor specialiști pentru integrarea fluentă în activitatea practică profesională din domeniul obstetrical.
Realizând Practica ce precede probele de absolvire în cadrul instituțiilor medicale de profil, elevii programului au oportunitatea să se familiarizeze cu sistemele informatice utilizate în instituțiile medicale, inclusiv cu bazele de date specializate în obstetrică. Capacitatea lor de a completa și gestiona eficient aceste baze de date asigură colectarea și gestionarea informațiilor relevante privind starea de sănătate a femeilor însărcinate și a nou-născuților.
Totodată, utilizarea sistemelor informaționale pentru diagnosticare, contribuie la dezvoltarea abilităților practice ale elevilor în evaluarea stării de sănătate a pacientelor și în identificarea posibilelor complicații în timpul sarcinii și nașterii. Această competență asigură furnizarea îngrijirii medicale de calitate și reduce riscurile pentru mame și copii.
Elevii programului de formare profesională Obstetrică pot dezvolta abilitățile de comunicare prin intermediul sistemelor informatice și au învățat să ofere suport și consiliere adecvată pacientelor în timpul sarcinii și nașterii.
Integrarea competențelor TIC în programul de formare profesională Obstetrică joacă un rol de bază în pregătirea elevilor pentru activitatea practică în domeniul medical. Aceste competențe asigură atât desfășurarea eficientă a sarcinilor în cadrul instituțiilor medicale, cât și contribuie la îmbunătățirea calității îngrijirilor medicale oferite femeilor însărcinate și nou-născuților.