Formarea cadrelor didactice în domeniul COVID-19 în cadrul proiectului finanțat de SOROS-Moldova

În cadrul proiectului „Fortificarea competențelor profesionale a viitorilor asistenți medicali în acordarea serviciilor medicale populației în condiții epidemiologice cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2” au fost instruiți 25 de cadre didactice din 5 colegii de medicină din țară la următoarele subiecte:
1. Infecția cu virusul SARS-CoV-2. Particularitățile procesului infecțios și epidemiologic.
2. Infecția COVID-19. Particularitățile de evoluție și îngrijiri specializate în pneumoniile cauzate de infecția COVID-19.
3. Infecția COVID-19. Particularitățile evoluției infecției cu virusul SARS-CoV-2 la copii. Îngrijiri specializate.
4. Complicațiile infecției COVID-19. Particularitățile de acordare a îngrijirilor specializate bolnavilor cu infecția COVID-19 în secțiile de terapie intensivă.
5. Comunicarea în acordarea îngrijirilor bolnavilor cu COVID-19. Aspectele psihologice ale pacientului cu infecția COVID-19. Arderea profesională în procesul de acordare a serviciilor de îngrijiri specializate pacienților cu infecția COVID-19.
Instruirea a avut ca scop formarea profesională a caderelor didactice implicați în dezvoltarea competențelor profesionale la viitorii specilaiști medicali vizând acordarea serviciilor medicale populației în condiții epidemiologice cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2.