Medicina modernă în sănătatea tinerilor

  Din iniţiativa secţiei Educaţie, în colaborare cu reprezentanţii Pro – curier media şi a companie farmaceutice Ghedeon-Richter, la data de 20 martie 2019, pentru elevii calificărilor Asistent medical igienist-epidemiolog şi Asistent medical în diagnostic de laborator a fost prezentat un program cu subiectul Medicina modernă în sănătatea tinerilor .

Organizaţia Mondială a Sănătăţii constată că, deşi metodele contraceptive sunt astăzi la îndemâna tuturor, din lipsa de informare se mai înregistrează înca un numar mare de naşteri nedorite şi foarte multe avorturi.

Doamnele Svetlana Rotaru, Mariana Vîrlan şi Anglea Costin nu au avut în niciun caz intenţia de a încuraja reducerea naşterilor, ci numai prevenirea sarcini lor nedorite, precum şi reducerea sau chiar eliminarea situaţiilor când femeile recurg la avort.

Mesajul principal al prezentării specialiştilor invitaţi a fost de a convinge că: vizita la medicul obstetrician-ginecolog este obligatorie nu doar pentru tinerele care şi-au inceput viaţa sexuală, ci şi pentru cele care intenţioneaza să o facă!