Orașul meu din albe flori de piatră

La 10 octombrie 2019, în incinta Centrului de excelență în medicină și farmacie ,,Raisa Pacalo”, s-a desfășurat ședința tematică de curs cu genericul ,,Orașul meu din albe flori de piatră”, condusă de diriginta Roman Veronica, profesoară de limba și literatură romană, împreună cu elevii programului de formare profesională 901310. Îngrijirea bolnavilor, calificarea Asistent medical, grupei 18.  Au fost realizate diverse activități, în scopul promovării interesului față de falorile documentare privind originea, istoria și cultura orașului. Astfel, elevii grupei 18 au reactualizat legenda orașului prin dramatizarea acesteia.

Antrenaţi în concursul ,,Proba de foc”, publicul a demonstrat că poate beneficia de calificativul „ştie-tot”, răspunzând cu nerăbdare la şirul de întrebări despre oraşul natal.

Spre finalul ședinței, publicul și-a exprimat dorințele față de orașul său ,,Chişinăul meu de vis”, notându-le pe frunzele unui copac. Copacul a fost postat pe rețelele sociale pentru ca viitorul primar general să realizeze visurile copiilor.