,,Sănătatea mea, dreptul meu”

Anual, pe data de 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătății – ziua fondării Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Tema evenimentului din acest an este ,,Sănătatea mea, dreptul meu”, fiind selectată pentru a susține dreptul tuturor de a avea acces la servicii de sănătate, educație și informație de calitate, precum și la apă potabilă sigură, aer curat, alimentație bună, locuințe confortabile, condiții decente de muncă și odihnă, libertatea de discriminare.

Pentru a face din sănătatea pentru toți o realitate, avem nevoie de: indivizi și comunități care au acces la servicii de sănătate de înaltă calitate, astfel încât să poată avea grijă de propria lor sănătate și de cea a familiilor lor; lucrători din domeniul sănătății calificați care oferă îngrijiri de calitate, centrate pe oameni; și factorii de decizie politică angajați să investească în acoperirea universală a sănătății. Dovezile arată că sistemele de sănătate bazate pe o abordare a asistenței medicale primare este cea mai eficientă și mai rentabilă modalitate de a aduce serviciile pentru sănătate și bunăstare mai aproape de oameni.

În acest context Centrul în Domeniul de Educației Continuă, sediul Bălți, formabilii modululul Medicina de familie, programul de perfecționare Medicina primară, acreditat, ghidați de doamna Stavschi Olga, metodistă, profesoară la disciplina Medicina internă, grad didactic superior, se alătură campaniei de promovare a dreptului la sănătate printr – o prezentare ,,Sănătatea mea, dreptul meu”.