SECȚIUNEA nr. 1 Suntem generația fără tuberculoză. Protejăm sănătatea împreună, prevenind bolile transmisibile

În multe documente ale Organizației Mondiale a Sănătății, ale Parteneriatului „Stopați tuberculoza” se menționează permanent că toate deciziile legate de combaterea TB, de organizarea activității serviciilor antituberculoză, de aprovizionarea cu medicamente, de calitatea serviciilor oferite la tratarea tuberculozei trebuie adoptate nu numai luând în considerare opinia, dar și participarea nemijlocită a tinerei generații, viitorilor lucrători medicali.
Elevii din învățământul profesional medical au avut ocazia să participe la a X-a Conferință Națională cu participare internațională a elevilor din învățământul profesional tehnic, care a avut loc pe data de 22 noiembrie 2023, cu tema: „Promovarea educației de calitate prin prisma dezvoltării competenței de cercetare”.
Secțiunea nr.1, „Suntem generația fără tuberculoză. Protejăm sănătatea împreună, prevenind bolile transmisibile” a scos în evidență rezultatele de cercetare obținute în ultimii doi ani, de tinerii ingenioși din instituțiile medicale naționale și internaționale.
În cadrul secțiunii viitorii specialiști mediciniști au abordat diverse metode legate de combaterea TB (tuberculozei) în localitățile urbane și rurale a RM, în diverse colectivități, vârste, interese. În cadrul secțiunii au fost prezentate 12 comunicări.