SECȚIUNEA nr. 4 ,,Importanța activității specialistului medical mediu în menținerea sănătății mamei și copilului”

SECȚIUNEA nr. 4 ,,Importanța activității specialistului medical mediu în menținerea sănătății mamei și copilului”
Moderatoare:
Cărăușu Marina, profesoară la disciplina Obstetrică și ginecologie cu nursing specific, grad didactic doi;Covaljiu Maria, eleva gr. 301, Specialitatea Obstetrică, calificarea Moașă, membra cercului științifico-practic studențesc ,,Ginevita”.
Pe data de 22 noiembrie 2023 în CEMF „Raisa Pacalo” a avut loc conferința a X-a Națională cu participare internațională a elevilor din învățământul profesional tehnic, cu genericul dedicat unui subiect de o importanță deosebită în societatea noastră contemporană: „Promovarea educației de calitate prin prizma dezvoltării competenței de cercetare”
Sănătatea este unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le avem, iar menținerea sănătății mamei și a copilului este esențială pentru o societate sănătoasă și echilibrată. În secțiunea nr.4 au fost abordate multe teme interesante, cum ar fi: Particularitățile evoluției și conduitei sarcinii și nașterii la gravide cu miom uterin; Nașterea prematură – aspecte actuale; Voluntariatul în lumea modernă; Vaccinarea – progresul timpului, date statistice; Particularitățile evoluției clinice ale alergiei alimentare la copii.
Cercetarea joacă un rol esențial în formarea viitorilor specialiști medicali cu studii medii, deoarece aduce inovație, descoperiri și avansuri în domeniul medical, oferindu-le acestora oportunitatea de a înțelege mai profund aspectele practice și teoretice ale domeniului de studiu. Prin cercetare, viitorii specialiști medicali pot dezvolta abilități critice de analiză, interpretare a datelor și gândire creativă, pregătindu-i să abordeze provocările din domeniul sănătății cu soluții inovatoare și adaptabile. Feedback-ul și participarea activă a elevilor au fost extrem de apreciate și ne-au îmbogățit experiența în organizarea acestui eveniment dedicat menținerii sănătății mamei și copilului.