Secțiunea nr. 6 Education in the century of discoveries: challenges and perspectives.

Moderatoare: Elena Catărău, profesoară de limba engleză, grad didactic superior și de eleva grupei 220, Dihor Cezara.
Secolul XXI este caracterizat prin inovație și cercetare, prin dezvoltarea competențelor digitale și competențelor de cercetare în scopul formării unor personalități creatoare, care să fie capabili să facă față progresului tehnologic și științific.
În scopul dezvoltării competenței de cercetare și a competenței de comunicare în limba engleză, elevii de la cercul de Limbi străine au fost implicați în cadrul Conferinței a X-a a elevilor din învățământul profesional ethnic cu genericul „Promovarea educației de calitate prin prisma dezvoltării competenței de cercetare.
Subiectele cercetate și prezentate au pus accent pe importanța adoptării unui regim de alimentație sănătos, s-au evidențiat cauzele apariției depresiei în rândurile adolescenților, care sunt efectele traumelor asupra strării de bine și performanțelor elevilor, s-a evidențiat importanța familiei în crearea stării de bine. S-a reflectat asupra faptului că o persoană care suferă de diabet poate duce un mod de viață sănătos. Delegații conferinței au apreciat nivelul foarte bun de cunoaștere a limbii engleze și calitatea rapoartelor prezentate.