Ședința secțeie cu tema:”Un mediu curat, o viață sănătoasă”.

La data de 11 noiembrie 2020, pe platforma Zoom, a avut loc ședința secției numarul 6, în cadrul căreia s-a discutat următoarea tematica: «Un mediu curat, o viață sănătoasă». Știm cu toţii că avem drepturi precum cel la viaţă, la libertate, la proprietate şi e clar ce înseamnă şi ce importanţă au. Dar câți dintre noi ştiu, că în Constituție scrie ceva şi despre un drept la un „mediu înconjurator sănătos şi echilibrat ecologic”?

De respectarea acestui drept depinde mult viaţa, sănătatea şi chiar bunăstarea noastră şi mai ales a urmaşilor noştri. În afara dreptului de a fi informat, mai există și dreptul de a fi educat în spiritul respectului faţă de igiena propriului nostru ambient, cu deosebirea că educaţia în spirit ecologic nu este doar un drept, ci şi o obligaţie.

Astfel, în urma informațiilor prezentate de către elevi și în urma analizării acestei tematici, sa ajuns la concluzia că poluarea mediului este o probleme majoră și actuală, care trebuie soluționată urgent, iar soluționarea acestei probleme depinde de noi, societatea. Dacă toți sar atârna serios și ar depune un efort, se va crea o comunitate frumoasă. Deci, nu trebuie să așteptă schimbarea de la alții, ci trebuie să o începem de la noi, iar ceilalți se vor alătura pe parcurs! Haideți să trăim într-un mediu sănătos și frumos!