Ziua Mondială a Alimentaţiei, 2017

În această zi nutriţioniştii din întreaga lume ne reamintesc ce efecte are o alimentaţie precară asupra sănătăţii noastre. Cu acest prilej, elevii secţiei de învăţământ nr.2, preocupaţi de domeniul nutriţiei trag un semnal de alarmă dovedind că principalele cauze ale mortalităţii sunt legate, îndeosebi, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată.Dacă 16 octombrie reprezintă Ziua Mondială a Alimentaţiei, fiecare zi a anului ar trebui să reprezinte pentru noi o zi a alimentaţiei sănătoase. Din acest considerent, în CEMF „Raisa Pacalo”, elevii secţiei de învăţământ nr.2 au pregătit o expoziţie din legume şi fructe de sezon prin intermediul căreia ne-au convins odată în plus că fructele şi legumele sunt aliatul sănătăţii noastre, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin.Expoziţia a fost relevantă prin combinarea utilităţii fructelor şi legumelor în dependenţă de culoare în profilaxia diverselor tipuri de maladii.