Ziua mondială a alimentației, 2018

?

La 16 octombrie 2018, cu ocazia Zilei mondiale a alimentației, Catedra discipline paraclinice, igienice și epidemiologie, ca o continuitate a tematicilor abordate în anii precedenți, a organizat o expozție de toamnă cu genericul „Alimentele cu importanță vitală pentru sănătatea noastră”.Expoziția a pus în valoare principalele grupuri de produse alimentare, benefice pentru buna funcționarea a sistemelor: nervos central, cardiovascular, osteoarticular și renal. În cadrul activității, elevele grupei 307, calificarea Asistent medical igienist epidemiolog: Vulpe Mariana, Chirinciuc Crina, Bajora Mărioara au participat activ și au ghidat elevii în descoperirea acelor alimente prețioase, care influiențează benefic atât menținerea sănătății organelor, cât și profilaxia anumitor maladii.Cadrele didactice catedrei Discipline paraclinice, igienice și epidemiologie în colaborare cu elevii grupelor 206 și 308, calificarea Asistent medical în diagnostic de laborator au fost elaborat design-ul anatomic creativ, alcătuit din produsele alimentare țintă, prin prisma cărora s-a evidențiat importanța consumului alimentelor sănătoase pentru buna funcționare a întregului organism.Scopul activității a fost, de a accentua importanța unui regim alimentar variat pentru sănătate organismului, pentru stimularea proceselor cognitive și fortificarea imunității.