Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător anual este marcată pe data de 5 iunie și reunește milioane de oameni de pe tot globul, angajându-i în efortul de a proteja Pământul. În acest an, tema Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător este regenerarea terenurilor, deșertificarea și rezistența la secetă.

Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător se înscriu în efortul comun de transmitere către generaţiile viitoare a unui mediu curat şi sănătos. Să nu uităm că un mediu sănătos este indispensabil pentru o economie durabilă și o societate echitabilă. Este nevoie să schimbăm direcția în care ne îndreptăm și totodată este necesar o schimbare de obiceiuri și de comportament.

Există cunoștințele necesare pentru a orienta această tranziție spre o sustenabilitate de durată. De asemenea, sprijinul public pentru schimbare este tot mai puternic. Trebuie numai să ne asumăm responsabilitatea și să accelerăm această schimbare.

În acest context la data de 05.06.2024 în holul CDEC, CEMF ,,Paisa Pacalo” a fost amenajat un panou informativ pentru conștientizarea problemelor globale a mediului, mesajele fiind transmise cu implicarea formabililor de la Programul de formare profesională continuă Epidemiologie și igienă.