Tașcă Ion

Avatar Tașcă Ion
Tașcă Ion
Gr.Absolvent 2011, calificare Asistent medical în Diagnostic de laborator,
specialitatea Diagnosticare medicală și tehnici de tratament

Laboratoarele sunt temple sacre unde se făurește viitorul omenirii, templele viitorului. Louis Pasteur.

Ion Tașcă, absolvent al Colegiului Național de Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, promoția 2011, specialitatea Medicină, calificarea Felcer laborant. În anul 2014 este absolvent al  Universității Academiei de Științe al Moldovei. A efectuat specializările în medicina de laborator din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”. În prezent continuă studiile de doctorat și activează  în calitate de biolog de laborator în laborator analize medicale compartimentul clinico-hematologic al Institutului Oncologic.

Este un specialist de laborator  cu experiență în efectuarea analizelor medicale și interpretarea rezultatelor.  Are o vastă experiență în utilizarea echipamentelor de laborator și este atent la detalii. Posedă competențele și abilitățile înalte în domeniul respectiv: experiență în respectarea standardelor de siguranță și igienă în laborator, capacitatea de a lucra într-un mediu rapid și dinamic, experiență în gestionarea și organizarea probelelor pentru analize etc.

A activat  în calitate de profesor  la disciplina  „Biochimia clinică” pentru calificarea Asistent medical în diagnostic de laborator în cadrul CEMF „Raisa Pacalo”.   Relațiile de colaborare cu instituția noastră se extind și pe plan consultativ în elaborarea  curricula și instrumentelor curriculare la disciplinele paraclinice. Pe parcursul activității didactice a menținut  interesul elevilor,  pentru subiectele predate și a fost  mereu în căutarea noilor descoperiri și metode.