Ziua Mondială fără Tutun

Consumul de tutun este cea mai gravă problemă de sănătate publică, producând anual mai multe victime decât SIDA, abuzul de alcool, droguri, accidentele de circulație și suicidul și este una dintre primele cauze de deces care poate fi prevenită. Epidemia consumului de tutun cauzează mai mult de 7 milioane de decese anual, în întreaga lume.
„Protejarea copiilor de interferența industriei tutunului” – sub acest îndemn ne mobilizăm eforturile pentru a adopta reglementări mai puternice, care să protejeze tinerii de efectele nocive ale produselor din tutun și a produselor ce conțin nicotină de practicile înșelătoare ale industriei tutunului, care subminează politicile de sănătate publică, afectând sănătatea, bunăstarea și mediul înconjurător.
În acest context, la 31 mai 2024 în holul CDEC CEMF ,,Raisa Pacalo” a fost amenajată o expoziție cu material informativ despre daunele tabagismului, efectele negative a țigărilor, inclusiv, electronice asupra sănătății și vieții atât a consumatorilor, cât și a celor din jur. Problema dată a fost discutată de asemenea și cu formabilii de la modulele: Medicina de familie, Asistența medicală în sănătatea mintală, Nursing clinic (Domeniul de formare 0912.Medicină), pentru a transmite mesajul de îndemn populației spre o viață fără tutun pentru generațiile viitoare.