Rujeola. Consecințe, prevenire, profilaxia specifică

Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave. Părinții sunt îndemnați să-și vaccineze copiii. În condițiile de acoperire vaccinală joasă, înregistrată la nivel național (sub 90% pentru vaccinarea ROR la vârsta de 1 an) și a reticenței la vaccin, care persistă mai mult între membrii unor confesiuni religioase, există riscul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare.

Tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin VACCINARE.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

În acest context pe data de 14.06.2024 și 17.06.2024 la CDEC CEMF „Raisa Pacalo” de către Meaun Lilia, metodistă coordonatoare, profesoară la disciplina Igienă și epidemiologie, grad didactic superior, Sîrghi Natalia, metodistă coordonatoare, profesoară la disciplina Medicina internă, Țurcan Laura, medic epidemiolog, ANSP, Bunescu Irina, medic infecționist au fost organizate și petrecute ore informative pentru formabili cu prezentarea informației despre RUJEOLĂ, consecințe, prevenire, profilaxia specifică. În hol a fost aranjat un panou informativ.